“Ξεσπάσματα” κακοκαιρίας μέχρι και το Σάββατο – Πιο επικίνδυνη μέρα η Παρασκευή

kairos

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για τις απότομες μεταβολές του καιρού στα ηπειρωτικά με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για εβδομάδα με πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που μπορεί να οδηγήσουν σε αιφνίδιες πλημμύρες, αλλά και για κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η πιο επικίνδυνη ημέρα για τη χώρα θα είναι η Παρασκευή.

Πότε θα τελειώσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΜΥ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τα τελευταία στοιχεία δεν δείχνουν τριήμερο καλοκαιρινό και ο άστατος καιρός φαίνεται να διατηρείται και να δείχνει κλιμάκωση. Πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα φαίνεται να διατηρούνται για αυτό και χρειάζεται προσοχή.

Η Πολιτική Προστασία ήδη από χθες (Δευτέρα 6/6) απηύθυνε συστάσεις προς τους πολίτες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας για το ενδεχόμενο πλημμυρών ώστε να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων και κάλεσε για ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές όπου εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Δείτε τον χάρτη των κεραυνών εδώ

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία σε Αμύνταιο, Αλμυρό, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα – Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τις καλλιέργειες

Στη Βεγόρα του δήμου Αμυνταίου το χαλάζι που έπεσε έπληξε τελειωτικά τις δενδροκαλλιέργειες, πάνω στην καρποφορία των δέντρων δημιουργώντας εκ νέου προβλήματα στους αγρότες. Δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χαλαζόπτωση έπληξαν την περιοχή και τις προηγούμενες ημέρες.

Έντονη χαλαζόπτωση, ταυτόχρονα με βροχή σημειώθηκε και στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού. Το χαλάζι είχε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες.

Σχετικά